Ons afvalwater werd nog niet zo lang geleden vooral gezien als een afvalstof waar we tegen de laagste kosten zo snel mogelijk van af zouden moeten komen. Dat beeld verandert de laatste jaren. Met het project Nieuwe Sanitatie onderzoekt de Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) de mogelijkheden om energie en grondstoffen te hergebruiken waarbij zij zich richt op scheiding en concentratie van stromen en het zo mogelijk lokaal verwerken van het afvalwater. ECS - Earth Care Solutions is nauw bij deze ontwikkeling betrokken.

ECS - Earth Care Solutions vervult het secretariaat van de landelijke Koepelgroep Nieuwe Sanitatie,is verantwoordelijk voor de Saniwijzer, een website over Nieuwe Sanitatie, organiseert de landelijke en regionale platformbijeenkomsten en is verantwoordelijk voor het initiƫren van onderzoek en het begeleiden van nieuwe sanitatie projecten.

Op dit moment is er veel aandacht voor grotere decentrale sanitaire voorzieningen in het buitengebied zoals bij campings of recreatieterreinen. Dit filmpje laat een belucht helofytenfilter zien bij speelboerderij de Scherpenberg in Rucphen.

Ga terug

Opdrachtgever:
STOWA

Uitvoering:
continue

Rapporten:

Anders omgaan met huishoudelijk afvalwater 2008

Perspectievennota Nieuwe Sanitatie 2010

 


Copyright ECS Earth Care Solutions | Contact | Realisatie: DJP Media Steenwijk