Er is verschil tussen projectmanagement en procesmanagement. Sommige project- en procesmanagers leggen de nadruk vooral op het proces. Dat kan goed zijn verlopen, waardoor iedereen tevreden is, terwijl er inhoudelijk niets is bereikt. Anderen sturen op tijd, geld en output. Er ligt een product, maar doordat er zoveel wrevel is opgewekt, zal geen van de partijen iets met het resultaat doen. Proces- en projectmanagement in een project vergt een subtiel evenwicht. Soms moeten keuzes worden gemaakt om tijdelijk te vertragen, om partijen weer mee te nemen. Soms is het juist even doorpakken, maar dan wel zo dat iedereen dat accepteert.

De afgelopen 30 jaar heb ik ruime ervaring opgedaan met juist dat subtiele evenwicht tussen project- en procesmanagement in allerhande projecten. Vrijwel altijd is het gelukt om alle partijen betrokken te houden en projecten binnen budget af te ronden. Het creëren van een onderling commitment en het gezamenlijk zoeken naar oplossingen voor elkaars problemen blijkt keer op keer belangrijk te zijn. Creativiteit en het zoeken naar soms onconventionele oplossingen is vaak de sleutel tot succes. Van één van mijn eerste grote projecten (het verdrogingsproject Schiermonnikoog) heb ik wat dat betreft veel geleerd. Niet alleen van het project zelf maar ook van de analyses achteraf.

Uiteraard zal ik mijn kennis en kunde op het vlak van project- en procesmanagement ook graag voor uw projecten inzetten.

 

 

Ga terug

Copyright ECS Earth Care Solutions | Contact | Realisatie: DJP Media Steenwijk